De Kracht van Verbinden blog
Renée Overboom ten Beitel
05/24/2023
0

Een nieuw begin

05/24/2023
0

Het begin van De Kracht van Verbinden??

Het is interessant hoe nieuwe dingen ontstaan... Dit is het eerste bericht hier op De Kracht van Verbinden. En het leek me mooi om daarvoor even terug te gaan naar het begin. Het grappige is alleen dat er niet één begin lijkt te zijn maar iedere keer een begin op een nieuwe of andere laag...

Eén zo'n begin was vorig jaar op de camping... (de camping waar ik het in mijn Love Note van vorige week ook al over had...). Het was een heerlijke vakantie waarin ik echt kon voelen dat ik in een diepere rust zakte van vooral ontspannen zijn, in plaats van altijd maar dingen doen... Ergens in die weken voelde ik opeens een nieuw begin; De Kracht van Verbinden. Ik voelde heel duidelijk dat dit de (een) essentie is, zonder te weten hoe dit er qua vorm of inhoud precies uit moest zien. Ik heb toen meteen deze domeinnaam geclaimd, voelende dat hier goud zat... en het daarna ook weer losgelaten.

Maandenlang gebeurde er niets met die domeinnaam. Ik had geen idee wat ik ermee moest doen of hoe het eruit moest gaan zien. Langzaamaan ging ik wel steeds meer dingen organiseren waarvan ik voelde dat het uiteindelijk allemaal draait om verbondenheid. Ik heb hier al vaker over geschreven, verbondenheid is voor mij het begin en het middelpunt van alles. En of het nou cacao ceremonies, cursussen, online meditaties of gesprekken zijn, verbinding komt altijd terug.

Zo werd De Kracht van Verbinden steeds meer geboren. Wat eerst bestond in energie en een gevoel, werd langzaam concreter in ideeën en uiteindelijk in vorm. Het is een heel proces wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Want zoals met iedere manifestatie is uiteindelijk dat laatste stukje, het in de vorm komen, het op aarde brengen, het meest taaie in het proces.

Manifestatie

Iedereen die zich weleens met manifestatie of de Law of Attraction heeft bezig gehouden weet dat de oorsprong van hetgeen je wilt manifesteren of wilt creëren niet in het fysieke zit, maar in het energetische. En de uitnodiging (of uitdaging) zit hem erin om je lang genoeg met deze energie te verbinden dat het ook daadwerkelijk in het aardse zichtbaar wordt. Dit is een proces wat zich altijd en bij iedereen voltrekt. We manifesteren allemaal aan de lopende band alles wat er in ons leven is... Eén van mijn favoriete uitspraken is wat dat betreft:

Having is proof of wanting.

Laat die maar even op je indringen. Manifesteren is dus ook niet iets wat we persé moeten leren, we kunnen het allemaal uitstekend. Wat we wel kunnen leren, of waar we mee kunnen oefenen is bewust manifesteren... En dat is een hele reis op zichzelf waar ik vast nog vaker op terug zal komen.

Maar nu is ze er dus; De Kracht van Verbinden.

The journey continues en ik vind het te gek dat je met me meereist.

Quickie

Van nu af aan bij iedere Love Note een quickie. Een video met een korte toegankelijke oefening die jou helpt een moment van verbinding te creëren. De eerste quickie is een ademhalingsoefening gecombineerd met beweging. Veel plezier.

❤️

Renée

Reacties