De Kracht van Verbinden blog
Renée Overboom ten Beitel
11/15/2023
0

Cacao en mantra

11/15/2023
0

Mijn kennismaking met mantras

Tijdens mijn Kundalini yoga teacher training kwam ik voor het eerst in contact met mantras. En hoewel ik me toentertijd helemaal niet zo vrij voelde in zingen en mezelf vocaal uiten ervoer ik de mantras als magisch en hadden ze een wonderlijk effect op me. Ik merkte dat ik me in minutenlange, tot soms wel 62 minuten, mantras helemaal kon laten opgaan. Het voelde alsof de mantras een energieveld creëerden waar ik aan bijdroeg, onderdeel van was en ook in opging.

Het zingen van mantras heeft me ook echt in contact gebracht met het plezier van zingen, net zoals dansen kan het een bepaalde vrolijke, lichte energie brengen.

Waarom mantras zingen?

Mantras voegen nog iets heel waardevols toe aan het plezier en de energie van zingen. Je zou kunnen zeggen dat mantras een verzameling woorden zijn die geladen zijn met energie. Door het zingen van de mantras komt deze energie vrij. Daarnaast hebben mantras een repetitief karakter, dezelfde verzameling van woorden worden telkens herhaald en herhaald en herhaald. Deze herhaling brengt de energie van de woorden steeds dieper in je wezen, totdat ze op celniveau verankerd worden. Vaak hebben mantras een bepaald ritme en soms kunnen ze wat monotoom overkomen. Daardoor lijken ze misschien saai om naar de luisteren, maar je zenuwstelsel vindt het heerlijk. Want deze dingen zorgen ervoor dat je steeds meer kan ontspannen waardoor jij in een diepere meditatie kunt komen. 

Bijkomend voordeel; doordat je hoofd iets heeft om zich mee bezig te houden, wordt je tijdens je meditatie minder snel afgeleid door (storende) gedachten…

Hart en keel openen

Afgelopen zomer was ik zelf voor het eerst aanwezig bij een cacao ceremonie met mantra en dat was zo’n mooie en bijzondere ervaring. Cacao heeft een mooie zachte hart-openende werking en het zingen van mantras opent je keelchakra. Als je deze twee met elkaar combineert dan ontstaat er een open verbinding tussen hart en keel. Door het zingen van de mantras vult de ruimte zich via je keel met je hartsenergie, pure magie ❤️.

Wat mij betreft echt een supermooie en krachtige combinatie.

En om die reden heb ik besloten om een cacao ceremonie met mantra als BONUS toe te voegen aan de minicursus Je eigen Cacao ceremonie. Zodat jij op een laagdrempelige manier, in je eigen huis kunt ervaren hoe mooi en krachtige de combinatie van mantra met cacao is.

Donderdag 16 november (om 11.00) ga ik deze cacao ceremonie opnemen. En hier kun jij online live bij zijn (replay beschikbaar). Lees je dit na 16 november dan kun je voor iets meer dan twee tientjes de minicursus Je eigen Cacao ceremonie aanschaffen en krijg je ook toegang tot deze bonus. Wil je bij de opname aanwezig zijn klik dan hier!

Help, ik kan niet zingen

Als je nog nooit mantras gezongen hebt kan dit best wel imponerend zijn. Misschien denk je wel ‘ik kan niet zingen’, weet je niet wat de woorden betekenen, ben je bang dat je die gekke woorden verkeerd uitspreekt of denk je ‘dat is veel te zweverig/dat is niets voor mij’. 

Heel begrijpelijk als je dit voelt of denkt. Als je iets voor het eerst doet dan is het begrijpelijk dat dit spannend kan zijn of weerstand oproept. En toch wil ik je van harte uitnodigen om het eens te proberen. Ik hoorde laatst een teacher vertellen over weerstand. Hij gaf aan dat er altijd weerstand is als iets werkelijk transformerend is. Dit is een verdedigingsmechanisme van ons oerbrein, simpelweg omdat het nooit zeker kan weten of de transformatie positief uit zal pakken of niet. Met andere woorden, weerstand is een heel goed teken. De aanwezigheid van weerstand betekent namelijk dat er potentie voor transformatie is.*

Hierbij dus een liefdevolle uitnodiging om je comfortzone een beetje op te rekken en nieuwsgierig te zijn naar wat er te ontdekken valt buiten hetgeen je al kent… Zelf zal ik dat voor deze opname ook doen... ik zal namelijk de mantras met mijn Ukelele begeleiden... en dat vind ik best een beetje spannend...

Ik hoop je bij de opname van deze Cacao ceremonie of bij de minicursus Je eigen Cacao ceremonie te mogen verwelkomen!

* Let op! Weerstand is iets anders dan een duidelijke grens voelen of onveiligheid!!

Quickie

Deze week een quickie die heerlijk is om in de ochtend te doen. Want je wilt 's ochtends natuurlijk niet alleen je lichaam en je mind wakker maken, maar ook je energetische lichaam.

❤️

Renée

Reacties